Het kon niet anders dan dat mijn start als onderwijskundig zzp’er liep zoals het is gelopen.

De naam Boost’o staat voor energie, daadkracht resultaatgerichtheid en het hebben van aha-erlebnissen (oh ja, dat wist ik eigenlijk al). Dit hangt direct samen met wie ik ben als persoon.

Na mijn beslissing om voor mezelf te beginnen kwam ik meteen in actie. Ik weet het; deze kwaliteit heeft z’n nadelen als ik hierin doorsla. Tot nu toe lijkt het erop dat het me helpt. Ik zette allerlei sporen tegelijk in: denken over de website, nadenken over nieuwsbrieven, leggen van contacten, bijpraten. Sommige acties hadden tot mijn verbazing al snel resultaat.

Samen met drie andere zzp’ers, Christine van Halm, Leonne Tuithof en Gertine Fornerod, vormen we sinds december 2017 een netwerk van onderwijskundigen die met name in het hbo en mbo actief zijn. Een lerend netwerk, waarin we intervisie doen, samen kunnen werken aan grote opdrachten en vragen aan elkaar door kunnen spelen als we zelf geen ruimte hebben. Een plek waar je terecht kunt met je vragen, elkaar helpt en samen leert. Het netwerk heeft z’n meerwaarde voor ons al bewezen.

Ik kreeg positieve energie van de enthousiaste en uitnodigende reacties uit mijn netwerk op mijn besluit. De bijpraatafspraken waren voor mij een warm bad en een aha-erlebnis. Oh ja, zo was dat als je vrij met iemand mee kunt denken en enthousiast wordt van de mooie dingen die ergens gebeuren. En mensen belden mij op met opdrachten waarvoor ze mij speciaal belden omdat ze dat echt bij mij vonden passen. Wat een compliment!

In de aanloop naar de startdatum bedacht ik dat het helemaal niet erg zou zijn als het werk niet meteen vol zou starten. Dat liep heel anders, geheel passend bij mij en mijn bedrijfsnaam. Al snel had ik een aantal mooie opdrachten waarbij de klant aan mij trok om zo snel mogelijk te binnen. Het vooraf bedachte weekje vrij werd al snel opgevuld met werk. Gewoon de knop omzetten en gaan.

En wat was die 1e week heerlijk. Al was het ook een hele omschakeling zo met alleen het weekend ertussen na mij afscheid bij Hogeschool Leiden. Wat fijn is het als de klanten na mijn weekje skiën, in de week na mijn start, al aangeven dat ze je hebben gemist. Deze directe terugkoppeling en waardering geven mij een enorme boost. Aan de andere kant geven de project- en ontwikkelteams die ik begeleid aan een boost te krijgen van het ontwikkelen en mijn werkwijze. Fantastisch om die bevestiging te krijgen.

Een Boost’o start dus.